Regina Ederveen

Regina Ederveen is een gepassioneerd harpiste, die met plezier en met expressie op muzikale en virtuoze wijze haar gouden harpen en haar Keltische harp bespeelt. Regina is afgestudeerd met hoge onderscheiding aan het conservatorium. Ze speelt als soliste of met ensemble, mooi klassiek of in sfeervolle keltische of populaire stijl!

Behalve dat zij actief is als solo harpiste, treedt ze op als begeleidster van koren. Hierbij speelt ze naast de alom bekende werken van Britten en Rutter, ook onbekendere, maar niet minder mooie stukken voor harp en koor.

Regina studeerde aan het Conservatorium van Utrecht. Zij behaalde daar de diploma’s Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus. Zij volgde Masterclasses bij Tatyana Tauer, Susan Mc Donald en Edward Witsenburg. Tevens woonde ze harpfestivals bij in o.a. Israël en Amerika. Op het Orpheus Concours in Brussel voor hedendaagse avant-garde muziek, won ze de hoofdprijs en daarbij de tweede prijs in de categorie solisten. In 2009 werd ze uit honderden inzendingen als harpiste uitgekozen om deel te nemen in een internationaal samengesteld orkest waarbij een concert werd gegeven in de wereldberoemde Carnegie Hall in New York City.

Regina vindt het een uitdaging om nieuw repertoire in te studeren. Dit kunnen onbekende stukken zijn voor koor en harp, maar vaak bewerkt ze op verzoek nummers uit verschillende stijlperioden, van Barok, Klassiek tot Pop en Folk. Daarnaast schrijft ze eigen bewerkingen van onder meer Joodse melodieën. Tevens maakt ze arrangementen van de Ierse, Schotse en Keltische muziek.

 

Datum Gegevens Concert V.a. prijs  
19-12-2013 Sfeervolle kerstmuziek in unieke ambiance Walk-in Concert Gouda € 29,50
Fotoalbum