Marjolein de Wit

Al op jonge leeftijd begon fluitiste Marjolein de Wit aan haar loopbaan als fluitiste. Toen zij tien jaar oud was kreeg zij haar eerste lessen van Raymond Delnoye, bekend als solofluitist van onder meer het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Brabants Orkest. Al na enkele jaren werd Marjolein aangenomen als eerste fluitist bij het Rotterdams Jeugd Kamerorkest. Met dit orkest gaf zij veel concerten in binnen- en buitenland en trad zij ook enkele malen solistisch op. In deze tijd won zij ook diverse prijzen op enkele Nederlandse muziekconcoursen. Van 1989 tot 1994 studeerde zij aan het Brabants Conservatorium in Tilburg, wederom bij Delnoye. Hier studeerde zij cum laude af; haar eindexamen werd op radio 4 uitgezonden.

Na haar studie volgde Marjolein verscheidene gastlessen bij onder anderen Emily Beynon en Juliette Hurel. Inmiddels heeft Marjolein een uitgebreide carrière als fluitiste. Zij concerteert met grote regelmaat in Nederland maar ook daarbuiten, solistisch, in ensembleverband en in samenwerking met koren. Regelmatig is zij in diverse muziekprogramma’s op televisie te zien. Daarnaast heeft zij enkele cd-opnames gemaakt met klassiek en religieus/licht klassiek repertoire.

Samen met pianist Jelger Blanken vormt ze een vast duo dat regelmatig in verschillende kamermuziekseries te vinden is. Onlangs bracht dit duo een prachtig album uit (‘Dialogues’) met werken uit de Romantiek en het Impressionisme. Naast haar participatie in verschillende kamermuziekensembles heeft Marjolein de Wit een uitgebreide lespraktijk met fluitstudenten afkomstig uit het hele land. Daarnaast geeft zij regelmatig workshops en gastlessen, waarbij zij zich vooral toelegt op ademtechniek, toonvorming en interpretatie.

Naast de dwarsfluit bespeelt Marjolein onder anderen ook alt-dwarsfluit, piccolo, tinwhistle, lowwhistle en blokfluit.

 

 

Datum Gegevens Concert V.a. prijs  
23-03-2012 Delft, Nieuwe kerk Colourful music met o.a Orpheus, Musica Sacra, GNJK, Cantiamo € 30,00
24-03-2012 Rotterdam, Pelgrimsvaderkerk Colourful music met o.a Orpheus, Musica Sacra, Cantiamo € 25,00
18-05-2012 Delft, Nieuwe Kerk Cantiamo Ladies en het Groot Nederlands Jongerenkoor samen met het Con Allure kamerorkest € 20,00
25-05-2012 Cantiamo Ladies en mannenkoor Ichthus € 20,00
14-12-2012 Allure Christmas Carols Concert € 9,50
09-06-2014 Maandag 9 juni (2e pinksterdag) Musici voor Musici € 10,00
Fotoalbum